Koszyk
Koszyk
info:Twój koszyk jest pusty.
Grupa
Długość
Przeznaczenie
Styl
CENA
-

Seria KATEI

KATEI w języku japońskim oznacza dom. Seria ta jest dedykowana wszystkim amatorom i miłośnikom domowego gotowania oraz fascynatom japońskich ostrzy. Minimalistyczny design i tradycyjny wzór ostrza sprawiają, że już z daleka noże KATEI zdradzają swoje japońskie pochodzenie.


Klinga została wykonana z bardzo popularnej stali 420J2 i zahartowana do około 53 HRC. Dzięki takiemu zabiegowi stal nie jest zbyt krucha oraz bardzo łatwo ją naostrzyć w domowych warunkach. Rękojeść o przekroju kasztana idealnie leży w dłoni a wykonana została z drzewa topoli. Wieńczy ją czarny, nylonowy pierścień zabezpieczający.


Noże z serii KATEI ostrzone są symetrycznie za wyjątkiem modelu Deba oraz Sashimi, które to zgodnie z tradycją mają szlif jednostronny. Zabieg ten świetnie sprawdza się w kuchni japońskiej np. przy przygotowywaniu sushi.